Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Láva kenyér aszalt paradicsommal

Láva kenyér aszalt paradicsommal

›
Láva kenyér aszalt paradicsommal

2010/2/09 : chilii Szólj hozzá!

Hétvégén volt egy kis időm, gondoltam megsütöm megint, csak most kicsit más lesz a töltelék. Jelentem finom lett! Napon szárított, olajban eltett paradicsom, szárított peperoncino (méreg erős chili féle) és sajt került bele. Bejött!


Hozzávalók az előző esti programhoz: 1 és 1/4 csésze* liszt, 3/4 csésze víz, 1/4 teáskanál szárított élesztő. A hozzávalókat a dagasztógép táljában egy fakanállal összekevertem, majd fóliával letakarva szobahőmérsékleten hagytam egész éjjel dolgozni.

Hozzávalók a tésztához: 1 és 3/4 csésze vizet felforraltam, majd folyamatos keverés mellett hozzáadtam 1/4 csésze kukoricadarát. Néhány perc kevergetés után híg puliszkát kaptam, amibe belekevertem 1 evőkanál mézet, 1 evőkanál vajat, és 1 csapott evőkanál sót. Langyosra hűtöttem, majd hozzákevertem a kovászhoz. Bekapcsoltam a dagasztót és lassanként hozzáadtam még 3 és fél csésze lisztet és 1 kávéskanál szárított élesztőt.  A géppel 10 percig dagasztottam. Egy kicsit még kézzel is dolgoztam rajta a lisztezett gyúrótáblán. A tálba visszahelyezve, letakarva, langyos helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztettem.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítottam, kissé átgyúrtam, hogy a levegőt kinyomkodjam belőle, majd téglalap alakúra nyújtottam. Rászórtam a tölteléket.

Hozzávalók a töltelékhez: 1 teáskanál szárított peperoncino, 250 g reszelt sajt, egy nagy marék olajban eltett aszalt paradicsom (kb. 100 g).

Szorosan feltekertem a tésztát, és letakarva a deszkán pihentettem, amíg a romokat eltakarítottam és elmosogattam. A tekercset  4 részre vágtam, sütőpapírral bélelt lemezre tettem, és letakarva pihentettem még kb. 15-20 percet, amíg az elektromos sütőm elérte kívánt üzemi hőfokot, a 190 C-t. Nekem kb. 35-40 perc alatt sült meg.

*1 csésze = 250 ml

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Pesztós babka Pesztós babka
  • Fetás brokkoli fasírt Fetás brokkoli fasírt
  • Joghurt mousse bogyós gyümölcsökkel Joghurt mousse bogyós gyümölcsökkel
  • Babsaláta szárzellerrel Babsaláta szárzellerrel
  • Rösti Rösti

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr823424299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard