Coq au vin - kakas vörösborban

Coq au vin - kakas vörösborban

Coq au vin - kakas vörösborban

A sors keze tegnap ismét lecsapott a tyúkudvar lakóira, két kakas mínusz a végeredmény. Innen is üzenem annak a némbernek, aki az ónodi vásáron a 20 előnevelt tyúk csibe csomagban 14 kakast sózott rá az anyámra, hogy rossz vicc volt! Aki pedig tudja, miként lehet megkülönböztetni a leendő tyúkokat a kakasoktól, az világosítson már fel, legyen olyan kedves, hogy tavasszal magam ellenőrizhessem a szállítmányt.

Fentiek ismeretében nem csoda, hogy tojás alig van, viszont bővelkedünk a kakashúsban. Leves, pörkölt már kilőve többszörösen is, úgyhogy elő kellett vennem a francia vidéki konyha klasszikusát, a coq au vint. Ez ugyan már szerepelt évekkel ezelőtt a blogban, viszont vagy ez, vagy semmi, és akkor különben sem fotóztam le, most meg igen. Kicsit változtattam is a recepten, az akkori feljegyzéseim alapján most jóval több gomba került bele. Most is megnéztem több receptet, mint akkor, sőt azóta bővült is a könyvtáram a Szakácsok könyvével. Ez a mértékadó szakirodalom azt állítja, hogy vétek egy éjszakára borba áztatni a jószágot, mert az kiszárítja a húsát. Megfogadtam a tanácsot, viszont más receptekből más tanácsokat fogadtam meg, így történhetett, hogy a sok cucc bele sem fért a legnagyobb lábasomba.


Filmturmix

Filmturmix

Filmturmix

Bajban vagyok ezekkel a hógolyókkal ám, némelyik egyáltalán nem illik bele a profilomba, ez meg itt mégiscsak egy gasztroblog vagy mi a szösz. No de főzős mozit találni, nem is egyet, de legalább néhányat. Egyébként nem vagyok nagy filmnéző, moziban sem tudom mikor jártam utóljára, a tévén is elalszom, sosem tudom meg ki volt a gyilkos :) 

Szóval legnagyobb kedvencem egyértelműen a Lecsó! Két kedvencemet egyesíti, a főzést és a rajzfilmet. Mert be kell vallanom, én imádom a rajzfilmeket.
 

 



 

süti beállítások módosítása