Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Oldalas grillen

Oldalas grillen

›
Oldalas grillen

2012/6/16 : chilii Szólj hozzá!

Régóta terveztem, hogy nagyobb darab oldalast grillezzek, ám ehhez időre van szükség. Az én grillező készségem elég kicsi, maximum 2-3 személyre lehet rajta szelet húsokat sütni, ami nekünk tökéletesen elegendő is, ahhoz azonban kicsi, hogy 2 órán át lehessen izzó parázson sütni rajta. Márpedig az oldalast legalább másfél órán át tanácsos „előkezelni”, csak ezután lehet páccal kenegetve valóban grillezni. Ezért kerestem a lehető leghatékonyabb megoldást. Kukta! Idő és energiatakrékos! De nem főztem, hanem 20 percig gőzben pároltam a húst.

oldalas grillen.JPG

Hozzávalók: 2 db kb. 80 dkg-os oldalas, só, firssen őrölt borskeverék.

Ügymenet: A húst előkészítettem, sóztam, borsoztam. Az edény aljában elhelyeztem a távolságtartót, annyi vizet öntöttem bele, hogy ne érhessen majd a húshoz, szórtam bele egy teáskanál sót, beletettem a pároló betétet, rátettem a húst, és a második fokozaton 20 percig pároltam. Ezután addig pihentettem, amíg a parázzsal birkóztam. Ezután a hús a forró parázs fölé került, időnként megforgatva 15 percig sütöttem, majd bekentem a páccal, és további 15 percig sült. A pác könnyen megég, gyakrabban kell forgatni.  A pác pikáns, édes és csípős, szerecsendiós.

Hozzávalók: 50 ml juharszirup, 40 g paradicsompüré, 25 g vaj, 1 apróra vágott salotta hagyma, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 tk. chilipehely, 1 csillagánizs mozsárban finomra törve, 1 szerecsendió frissen reszelve, 1 csapott tk. só.

Ügymenet: a pác hozzávalóit egy kis lábasban tettem, kis lángon, időnként megkeverve kb. 10 perc alatt sűrűre főztem.

Pác: Peter Gordon után szabadon.

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Pesztós babka Pesztós babka
  • A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone
  • Torta Caprese al limone Torta Caprese al limone
  • Joghurt mousse bogyós gyümölcsökkel Joghurt mousse bogyós gyümölcsökkel
  • Tarte aux noix et café - Diós tarte kávéval Tarte aux noix et café - Diós tarte kávéval

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr434592494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard