Mi január 3-án már meg is főztük az idei első bográcsgulyást! Egy nagyon kellemes napot tölthettünk vendéglátóinknál, egy hangulatos Hernád-parti (leendő) kajakos kempingben. Igaz most nem én voltam a projektvezető, ezúttal csak az ötlet származott tőlem (vagy legalább részben tőlem).
Havon bográcsolni tök jó, pláne ha szépen süt a nap, és némi alkohol szervezetbe juttatásával a hideg is rögtön elviselhetőbbé válik. A lényeg, hogy kedvenc marhapörköltemmel ellentétben a levest nem kell folyamatosan őrizni, így időnként be lehet húzódni a kályha mellé, sőt, lehet sétálni is a folyóparton, meg őzikéket is lehet lesni.
Meg lehet szurkolni a birkózóknak.
És végül a jutalom.
Én a magam részéről ezzel az Iscli tortával járultam hozzá a mulatsághoz:
A recept Mammától (vagy inkább Pappától?) származik, csak én most egy kerek, 26-cm-es formában sütöttem meg, így lett a kockákból torta. Az eredeti recepttől eltérően dióval és a saját készítésű kökénylekvárommal készítettem. Ez a recept zajos siker minden alkalommal, amit nem győzök megköszönni! Köszi Mamma!!!!