Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Rebarbara tarte tatin

Rebarbara tarte tatin

›
Rebarbara tarte tatin

2012/5/28 : chilii 2 komment

Hú, ez nagyon jó! Annyira, hogy gyorsan fel is kell jegyeznem, post még ilyen gyorsan nem készült, a süti még langyos! Legközelebb vanília fagyi is lesz hozzá, de lehet, hogy az már sok is lenne a jóból.

rebarbara tarte tatin.JPG

Hozzávalók a tésztához (egy 28 cm átmérőjű serpenyőbe): 160 g puha vaj, 70 g porcukor, 270 g liszt, csipet só, 4 ek jéghideg víz.

Hozzávalók a feltéthez: 600 g rebarbara, 200 g cukor, 40 g vaj.

Ügymenet: a vajat a cukorral és a sóval kikevertem, hozzáadtam a lisztet és 4 evőkanál jéghideg vizet. Gyors mozdulatokkal összegyúrtam, majd a tésztagombócot folpackba csomagolva betettem a hűtőbe egy órára. 

A rebarbarát megmostam és ferdén körülbelül 4 cm hosszú darabokra vágtam. Egy fém nyelű, sütőben is használható, 28 cm átmérőjű serpenyőben karamellizáltam a cukrot, majd óvatosan hozzáadtam a vajat, elkevertem.  A rebarbara darabokat körben elrendeztem a karamell tetején. (A rebarbara gyorsan puhul, ezért nem kell a karamellben párolni, mint az almás változatnál.)

Lisztezett deszkán kb. 34 cm átmérőjű körré nyújtottam a tésztát, beborítottam vele a serpenyőben várakozó rebarbarát. A tészta szélét körben óvatosan begyűrögettem. Előmelegített 200 C fokos sütőben 35 percig sült, 5 perc pihenő után tálra borítottam. Langyosan a legfinomabb.

Ez is az Essen&Trinken 5/2012 alapján.

 

 

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
2 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Pesztós babka Pesztós babka
  • Joghurt mousse bogyós gyümölcsökkel Joghurt mousse bogyós gyümölcsökkel
  • Pollo al chilindrón - a paprikás csirke spanyolul Pollo al chilindrón - a paprikás csirke spanyolul
  • Rösti Rösti
  • Sertéshús gesztenyével Sertéshús gesztenyével

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr464550986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Omma 2012.05.28. 16:21:56

Köszi!!!!
Épp rebarbarából szerettem volna valamit csinálni. Megyek és hozzákezdek! :)
Válasz erre 

chilii · http://chilii.blog.hu 2012.05.29. 09:26:15

Remélem ízlett! :)
Válasz erre 
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
süti beállítások módosítása
Dashboard